perjantai 24. lokakuuta 2008

Agra-Ajmer-Pushkar

Paiva 7&8 23.10 Ajmer-Pushkar

Yo vietettiin sitten bussissa matkalla kohti Ajmeria. Mahtava parisanky meilla olikin. Lahto Agrasta kesti tyyliin kaks tuntia ja hajotti aikalailla. Sangyt oli ylhaalla ja voitte kuvitella, etta lammin oli. Myohemmin tuli sitten kylma, kun bussissa veti ihan sairaasti ja oli ensin hionnut. No joo matka meni muuten hyvin ja sai vahan nukutuksikin(ilmeisesti olin edellisessa blogimerkinnassa matkalla vahan vaaraan paikkaan:).

Aamulla Ajmerissa oltiin ihan pihalla ja ihmeteltiin, etta joko me ollaan perilla. Oltiinhan me. Laukkuja ja muuta tavaraa hoitanut poika alkoi jo meihin hermostumaan ja totesi, etta: "You have to leave now". Laukut kantoon ja riksakuskien ja muiden Ystavien armoille. Juuri heranneena, puoli nukuksissa ja artyyneena ei ihan mitaan hauskinta puuhaa. Lahdettiin kavelemaan kohti paikallisbussiasemaa. Se olisi ollut suoraan meidan bussin vieressa toisella puolen tieta, mutta ne riksakuskit sai meidat hamaantymaan ja kaveltiin turhaan lenkki ja palattiin sit takaisin ja noustiin bussiin kohti Pushkaria. Saatiin istumapaikat, mun rinkka oli sylissa ja tunnelma muutenkin tiivis. Aleksi alkoi jo tuolloin oireilemaan flunssan kanssa ja valitti kurkkukipua. Mulle se tuli vasta myohemmin.

Pushkarissa taas pienta harhailua, mutta loytyihan se Pink Floyd Cafe et Hotel lopulta. Olin hieman skeptinen koko mestaan, mutta Aleksi halusi sinne ja onneksi halusikin. Paikassa on aivan mahtava kattoterassibaari ja siella onkin tullut nyt istuttua kiitettavan paljon. Taalla Pushkarissa ollaan otettu ihan iisisti. Ei ollut edes mitaan suunnitelmia mita halutaan nahda. Itse kaupunki on se nahtavyys pyhine jarvineen ja valkoisine tempeleineen. Gandhin tuhkat on muun muassa ripoteltu tuohon kaupungin keskella olevaan pyhaan jarveen.

Kaupunki on pieni, vain n.25 000 asukasta ja se nakyy katukuvassa. Paljon siistimpaahan taalla on, kuin isoissa kaupungeissa ja melutaso on ihan toista luokkaa. Sopiva paikka vahan rauhottua (ja sairastella:(). Toivottavasti huomiseksi hellittaa, kun lahdetaan jatkamaan matkaa kohti Udaipuria. Kurkkukipu eilen oli ihan posketon ja tanaan on oikeen rakatauti ja nessua kuluu paattomasti. Onneksi kumminkin sattui taalla sairastumaan ja on voinut nama ekat sairastelu paivat ottaa ihan rennosti vaan.

Huomenna bussi lahtee vasta illalla ja jos viela on ikava olo, niin otetaan ja ollaan tuolla katolla sitten vaan, saa nahda. Tanaan kaytiin kumminkin tuossa viereisessa basaarissa vahan kattomassa ja ostin paidan ja housut ja onhan naita paljon kevyempi kayttaa. Naytan nyt ihan joltain Abulta. Tasta kirjottamisesta nyt oikeen mitaan tahdo tulla, ku ajatuksia ei oikeen saa koottua. Tulee tammosta sekavaa polinaa vaan..

Eilen loydettiin yhdesta pikkupaikasta kiinalaista tupakkaa ja se on ihan mielettoman hyvaa. Paljonhan siina on tervaa, mutta niin kuin Aleksi totesi: "kylla kiinalaiset osaa". Istuttiin sitten illalla katolla ja polteltiin kiinalaista tupakkaa ja juotiin Chaita, johon me molemmat ollaan tykastytty. Vieressa italialainen pariskunta poltteli hajusta paatellen vahan tujumpaa sorttia. En itse kylla taalla rupeis, kun taalla on aika isot rangaistukset, jos karahtaa. Suoraan vankilaan vaan. Tuo paikka on aika rento kumminkin tuon asian suhteen ja niilta sita myos saa ostaa, jos haluaa(everything you want we can get). Myos olutta niilla on, vaikka sekin on taalla pyhassa kaupungissa kielettya.

eipa tassa talla kertaa nyt flunssa huuruissa jaksa enempia kirjottaa. Haluis vaan juomaan jotakin ja niistamaan niistamaan, kunnes nena olisi ihan tyhja :P

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nohniin iskeehän se flunssa jos ensteks hikoo ja sit palelee:) on teillä aikamoinen reissu ja varmaan ikimuistoinen sellainen.Pikaista paranemista ja hyvää jatkoa. "Mom"