keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Jaipur - Agra

Paiva 5 21.10

Aikainen heratys aamulla. Rinkat selkaan hotelli maksuun ja tarkistamaan josko olisi nyt sitten varaus kunnossa. Ei ollut.. Saadetaan se myohemmin matkalla. Rinkat kantoon ja kohti bussiasemaa. Onneksi oli kumminkin vain lyhyt matka ja paikka tiedosssa. Laiturin kanssa vahan ongelmia, mutta helpostihan se loytyi kumminkin. Ihan jarkevan nakonen bussi. Olihan se nyt tietty vahan kalliimpikin. Ilmastointi bussissa oli hyva. Oikeastaan liiankin hyva. Tiet Jaipurin ja Agran valilla ihan hyvat myos, mutta paljon tietoita ja siltojen parannus toita. Ihan hieno reissu. Yksi tauko pidettiin matkalla.

Perilla sit alettiin saatamaan sita hotellia. Aleksi kaivoi hotellin numeron esille johon se oli lahettanyt mailia ja nappailin sen kannykkaan (oli muuten vaara paikka :) sinne ei mitaan mailia oltu edes lahetetty). Siella vastasi ensiksi aika huonoa englantia puhuva tyyppi, mutta ilmeisesti tuli toinen puhelimeen (linja oli huono) ja sanoi, etta booking is okay (vaikka eihan meilla siella edes mitaan ollut:). Riksalla sitten vain sinne helposti.. Kaksi huonetta katottiin ja jalkimmainen otettiin. Se oli halvempi ja kolkompi, mutta ihan tarpeeksi hyva meille yhdeksi yoksi. Kyllahan sita nyt yhden kylman suihkun voi ottaa helposti. Tuli ihan vakisin mieleen sanat: Freekin', cold ja shower seka low-pressure, shower.. hahaha fiilista:)

Otettiin hotellilla hetki lepia ja suunniteltiin pikkasen tulevia paivia. Katsottiin suunnilleen mita ehditaan, jos kaikki menee hyvin. Aika tiukkaahan tama ravaaminen tulee olemaan, mutta Diussa otetaan vahan rennommin sitten, jos sinne asti paastaan. Paatettiin lahtea kavelemaan kohti Agra Fortia. Pakkohan siella on kayda ainakin ulkopuolella katsomassa. Naky oli niin huikea, etta paatettiin menna myos sisalle. Itseasiassa men aika tiukoille, kun lipun myynti loppuu puoli tuntia ennen auringon laskua ja just ehdittiin kiertaa paikka. Oltiin aivan loistavaan aikaan paikalla. Valaistus oli hieno, kun aurinko on laskemaisillaan. Ehdottomasti nakemisen arvoinen mesta! Toivottavasti kuvat onnistui hyvin. Sit takaisin hotellille riksalla. Aleksi osti matka shakin, kun myyja pudotti sen ensin 10sta eurosta johonkin 400 rahaan ja sit lopulta siis 100 rahaan. Illalla kaytiin viela syomassa. Tilattiin ruoka kattoterassille ja ruokaa odotellessa kajahti ilmoille rukouskutsu minareetista. Hieno tunnelma oli. Ruoka oli myos hyvaa, mutta paikalliseen tapaan tulista.

Paiva 6 22.10

Aikainen heratys taas. Haluttiin aamulla heti paasta nakemaan Taj Mahal ennen kuin pahimmat ruuhkat alkaa. Saihan sinne kylla jo aamusta jonottaa, mutta ei ollut ihan mahdoton kumminkaan. Aivan alyttoman upea se kylla sitten olikin. Kauniimpi kuin kuvissa ja voi vain kuvitella milta se on nayttanyt joskus kauan sitten, kun se rakennettiin. Valkoinen marmori on mielettoman kaunista ja aamun valossa ja auringon hiljalleen noustessa se alkaa valonsateissa suorastaan loistamaan. Minareetit olivat hauskasti ulos pain kallellaan ja loivat mielenkiintoisen vaikutelman. Ajankohta vierailla Taj Mahalissa aamulla on myos siksi hyva, kun suihkulahteita ei viela ole laitettu paalle. Silloin pystyy ottamaan kuvia, joissa nakyma peilautuu hienosti suihkulahteista. Kuvat nayttivat onnistuneen ihan hyvin, mutta sen nakee sitten myohemmin vasta. Tama oli kylla semmoinen paikka, etta jos mahdollisuus suodaan, niin kannattaa ehdottomasti kayda katsomassa samoin kuin Agra Fort.

Huone piti sitten jo luovuttaa jo kymmenelta, mutta onneksi laukut sai jattaa sinne viela siksi aikaa, kunnes lahdetaan bussiasemalle ja kohti Pushkaria. Liput hoitui myoskin vaivattomasti. Eilen jo kaytiin kyselemassa ja myyja pyysi tulemaan tomorrow uudestaan, kun ei tiennyt meneeko bussi. Menihan se. Eli Jaimeriin sleeperi 8pm perilla joskus seitseman aikaan aamulla eli tuleepas sit koettua tamakin. Luultavasti viela kylla uudestaankin, jos ei nyt ihan hullua menoa ole sitten.

Paatettiin lahtea lippujen oston jalkeen ostamaan shaalit yoksi. Riksalla mentiin ja niin en sit tieda tuliko maksettua liikaa, mutta tulipahan ainakin ostettua sellainen ja jotakin tuliaisia myos. Riksakuski ihan asiallinen, vaikka ottikin aika paljon hintaa;) Nyt sit istutaan tassa iWayssa ja kirjotellaan blogeja, kun tuota aikaa on viela ennen bussin lahtoa ja eipa tassa enaa ole mitaan mita halutaan nahda taalta. Syomassa kaydaan varmaan ja ostetaan evaita. Matka kun kestaa yli kymmenen tuntia.

Mahtavat fiilikset jatkuu aina vain ja positiivisesti olen yllattynyt koko ajan kaikesta. Odotin pahempaa saatoa matkojen kanssa ja ongelmia, mutta eipa nyt aleta manailemaan. Toivotaan, etta positiiviset yllatykset jatkuvat ja intensiivinen Intia jaksaa innostaa koko matkan ajan. Kieltamatta autojen torvien soitto kay valilla korviin, mutta valista sita ei edes huomaa. Matkaseura on loistavaa ja tullaan Aleksin kanssa hyvin toimeen eli ei paremmin voisi menna. Luultavasti jossakin vaiheessa kuumetaan kylla toisiimme ja siita ollaanki jo etukateen puhuttu, mutta toistaiseksi kumpikin on jaksanut toisiaan sietaa;) Repeiltya tulee valilla ihan oudoille asioille ja huumori on pysynyt hyvana. Kai me sit vaan ymmarretaan toisten lappaa ollaanhan me jo kauan tunnettu.

Fiilistely jatkuu ja aamulla heratessa ollaankin sitten jo Jaimerissa (tieda sitten saadaanko nukuttua matkalla). Ihme kylla Suomeakin on jo vahan ikava..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun pitäis varmaan lopettaa tän blogin lukeminen, koska mä oon niin hirveän kade. :D

Ja ihan niinkuin universumi yrittäisi sanoa mulle jotain, koska paria lehteä selaillessa on tullut Intiasta juttua vastaan... :D

Jos universumi kutsuu, niin kai siihen pitää vastata... :P

Tai sit mä oon niin tokkurassa tästä flunssasta... Hmm... Hauskaa matkanjatkoa.

*Haleja*

Maiju

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että kaikki on ok..toivottavasi jatkossakin.Pääsenpäs minäkin Intiaan kunhan tuut kotia ja näytät kuvat."rearesa" :)sopii mulle! mamma taas surfaili.

O-matic kirjoitti...

Nyt sita ollaan taalla kans flunssa tokkuroissa.. Mitahan se universumi koittaa sanoa sulle? Toivottavasti vointi on jo parempi. Flunssa on ihan persiista :(

Niin kai sita osittain paasee osaiseksi myos kun saa nahda kuvat ja kuulla mite on tapahtunut jne.. ;P